Ik geef lessen in Zen tekenen en Zen aquarel in Rijswijk. Je kunt bij mij terecht voor een individuele les of je inschrijven voor een workshop. Het is ook mogelijk om iemand een Zen tekenles cadeau te doen of in onderling overleg les te krijgen op andere (buiten) locaties. Mijn lessen zijn geschikt voor  particulieren, maar ook geinteresseerden die beroepsmatig  met Zen tekenen aan de slag willen (met name teken en meditatieleraren en zorgverleners) kunnen bij mij terecht. Op deze pagina is meer te lezen over het gebruik van Zen tekenen in de zorg en het helende effect van Zen tekenen.

 

Mijn lessen hebben een persoonlijk karakter waarbij plezier in tekenen voorop staat. Je hebt daarom geen tekenervaring nodig om deel te kunnen nemen. Ik werk  in de lessen in rust en stilte en doe dat bij voorkeur in kleine groepen van 4 à 5 personen.

 

Zen tekenen met potlood

In de lessen met potlood worden allereerst de basisoefeningen uitgelegd. We doen verschillende oefeningen om rustig te worden en ontdekken door middel van contour tekenen de zogenaamde ‘tekenreflex’. We werken daarna de tekening verder uit. Ook besteden we aandacht aan hoe jouw persoonlijke instelling ten opzichte van de gemaakte tekening het tekenen beinvloedt. Het lezen van het Zen tekenboek voor de les is geen must, maar kan wel voor een extra verdieping zorgen, zodat je meer uit de les kunt halen.

Bij de tekenlessen is alle materiaal inbegrepen.

 

Zen en aquarel

In de Zen aquarel lessen wordt gewerkt met aquarelverf, inkt en pen. Voor het volgen van deze lessen heb je een beginnersset aqaurelverf en een Chinese kwast nodig. Overige materialen zoals inkt, papier en pen zijn inbegrepen in de les.

 

Bij al mijn lessen staan plezier en spontaniteit voorop, dus heb je zin om één of meerdere van mijn lessen te volgen meldt je dan -via email of telefonisch- aan voor een individuele les. Tevens organiseer ik workshops voor groepen van 4 à 5 personen, dus wil je samen met een groep collega’s, vrienden of vriendinnen deelnemen aan zo’n groepsles, neem dan even contact met mij op voor het maken van een groepsles op afspraak. Je kunt je natuurlijk ook via mijn nieuwsbrief op de hoogte laten houden van aankomende workshops

 

Een individuele les van 2 uur kost 100,- euro (inclusief  BTW, materiaal en thee).
Voor een afspraak kun je contact met mij opnemen. In mijn webwinkel is het mogelijk een les te betalen of een cadeau voucher te kopen om iemand een les cadeau te doen.

 

 

Adres: Frans Halskade 227, 2282 TZ Rijswijk (ZH).

 

Tram 17 stopt op loopafstand. Gratis parkeren tot 18 uur savonds.

 

Aanmelden of informatie:

 

Bel 06 22385144 of email info@michelledujardin.nl

 

© 2018 Michelle Dujardin | Frans Halskade 227, 2282TZ Rijswijk, Nederland
© 2018 Michelle Dujardin | Frans Halskade 227, 2282TZ Rijswijk, Nederland
© 2018 Michelle Dujardin | Frans Halskade 227, 2282TZ Rijswijk, Nederland
© 2018 Michelle Dujardin | Frans Halskade 227, 2282TZ Rijswijk, Nederland